Ciocanitorile din imagini sunt specii diferite sau sunt mascul si femela? M-am lamurit,e ciocanitoare pestrita mare(cea cu negru pe cap) si ciocanitoare pestrita mijlocie sau de stejar (cea cu rosu pe cap).
Superbe imagini! Minunata-i natura asta, daca am avea timp sa o admiram in toate formele ei...!
Am avut si eu un erete "in gazda"... in iarna, prin februarie, cand erau (-) 24 de grade C afara... L-am tinut 2 saptamani, pana s-a intremat bine ( ca era inghetat si slabit) si apoi si-a luat zborul! Superbe creaturi!
Multumesc! Cat de frumos ati zis! Asa este, natura ne ofera imagini deosebite in toate formele ei. De-am stii toti sa o apreciem...
Iubesc toate animalele dar pt pasari, in special, am ceva mai mult:)
Si eu am ceva in suflet pentru animalute, poate pentru ca le vad mai neajutorate si mai blande la suflet, comparativ cu multi oameni... Iubesc mult cainii, pentru ca sunt foarte loiali si imi plac psarile pentru zborul lor si pentru felul cum infrunta iarna si conditiile vitrege. Sunt adevarate minuni biologice!
Momentan am "in gazda" un porumbel (gutan cred ca se numeste). L-am gasit acum doua seri (cand plimbam cainele) in spatele blocului, intre niste copacei/tufe. Nu prea putea sa zboare, mai mult topaia si zboruri scurte de joasa altitudine. A ajuns intr-o parcare de unde l-am putut apuca cu grija. Acasa am descoperit ca avea piciorusele incurcate intr-un smoc de par si fire subtiri de rafie. I le-am curatat si i-am dat sa manance arpacas si apoi l-am cazat intr-o cutie de carton. Ieri a mancat tot arpacas si l-am lasat prin casa sa mearga, sa se plimbe, dar nu prea vrea. Sta, se uita peste tot, face 2-3 pasi si se aseaza ghemuit... Azi a mancat ceva boabe de porum si un pic de orez... dar tot nu are chef sa zboare. Nu stiu ce sa-i fac sa-l ajut sa zboare.
Cel mai probabil porumbelul are probleme de sanatate, de aceea nu poate zbura. Cresc si eu porumbei dar nu am avut astfel de situatii decat la cei bolnavi. Si ei pot suferi de multe boli, nu stiu care ar putea fi problema, din fericire nu prea m-am confruntat cu astfel de situatii!
Multumesc Dani. Si eu cred ca are ceva. Ma gandesc ca o fi cazut, asa cume ra el cu picioarele lui legate/impiedicate... s-o fi lovit cumva. Totusi m-am uitat la el cu atentie, i-am desfacut aripile si le-am verificat una cate una. Par ok la prima vedere, dar eu nu ma pricep... In fine, il tin, ca trebuie sa-si revina. Atata timp cat manaca foarte bine, bea bine apa si e toata ziua treaz...
Aveți dreptate, eu până acum am știut numai de scatii cu pata portocalie în jurul ciocului, n-am știut că sunt și galbeni :). E fascinanta lumea zburătoarelor.
Sunt la tara. Nu stiu ce pasarele sunt,ieri le-am vazut prima data!
Azi am vazut si un graur. A venit cam devreme. In alti ani ii vedeam doar pe la jumatatea lunii martie.
Am facut pozele duminica dimineata cand era foarte frig afara. Cred ca l-a patruns frigul pana in maduva oaselor ca uneori eram si la 50 cm distanta fata de el si nu avea nici o treaba,se chinuia sa manance din boaba de porumb. Era tare simpatic dar imi era mila de el!
Superb album, felicitari! Am incercat sa prind si eu in fotografii pitigoii din gradina mea, dar tare mult mi-au dat de lucru, nu stau o clipa locului. Cand reusesc sa-i incadrez cat de cat, o iau in alta directie :)).
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.